Veelgestelde vragen

 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vrijwilligers

Hoe meld ik me aan?
Op onze homepagina kun je je via de button “direct aanmelden als vrijwilliger” aanmelden. Hier kun je nu je gegevens invullen en ontvang je direct via mail van ons een wachtwoord. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op via info@volontariostein.nl

Na aanmelden krijg ik de melding dat de contactpersoon me eerst moet goedkeuren.
De contactpersoon van jouw vereniging/stichting moet eerst controleren of jij daadwerkelijk een vrijwilliger van deze vereniging/stichting bent. Hij dient je eerst goed te keuren. Als dit gebeurd is, kun je beginnen met uren schrijven.

Kan ik alvast uren voor het hele jaar schrijven?
Nee, je kan tot een maand terug je uren registreren. Ook in de toekomst schrijven is niet toegestaan.

Ik kan me niet aanmelden.
Controleer je gebruikersnaam en wachtwoord.
Kijk of je contactpersoon je wel goedgekeurd heeft.
Lukt het dan nog niet, neem contact met ons op via info@volontariostein.nl

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten.
Door een mail naar info@volontariostein.nl te sturen, kunnen wij jou je gebruikersnaam mailen. 

Ik woon in de gemeente Stein en verricht vrijwilligerswerk voor een vereniging of stichting die niet in de gemeente Stein gevestigd is.
Helaas kun je dan niet meedoen. Dit project is bedoeld om het vrijwilligerswerk in de gemeente Stein te waarderen en te belonen. We hebben er daarom voor gekozen dat alleen vrijwilligers die vrijwilligerswerk voor een vereniging of stichting doen uit de gemeente Stein mee kunnen doen. 

Ik woon niet in de gemeente Stein maar verricht wel vrijwilligerswerk voor een vereniging of stichting in de gemeente Stein.
Dat is geen enkel probleem. Als je vrijwilligerswerk doet ten gunste van de Steinse gemeenschap dan kun je je inschrijven. 

Kan elke vrijwilliger deelnemen?
Nee, aan deelname zijn een aantal voorwaarden verbonden. Op dit moment zijn we nog alleen actief in Stein.
Meer informatie hierover kun je lezen in onze algemene voorwaarden. 

Kan ik bij meerdere verenigingen/stichtingen uren registreren?
Ja, dat is geen probleem. 

Mijn uren zijn afgekeurd of nog steeds niet goedgekeurd.
Neem contact op met de contactpersoon van jouw vereniging/stichting.

 

Mantelzorgers:

Ontvangen mantelzorgers ook VOLO's via de gemeente Stein?
Op dit moment zijn we hierover nog met de gemeente Stein in gesprek.
Meer informatie volgt zo snel mogelijk.
 

Verenigingen

Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt zich aanmelden door het contactformulier in te vullen. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak. Natuurlijk kunt u zich ook direct inschrijven. Dit doet u door u eerst als vrijwilliger aan te melden en daarna een nieuwe vereniging of stichting aan te melden. Hier moet u wel altijd een contactpersoon opvoeren. Deze persoon is verantwoordelijk voor het fiatteren van de geregistreerde uren.

Wat gebeurt er als een vereniging of stichting zich geregistreerd heeft?
Indien de vereniging/stichting aan de voorwaarde voldoet nemen wij contact met de contactpersoon op om alles door te nemen en het contract te sluiten. 

Hoe wordt een wildgroei aan uren tegengegaan?
De contactpersoon is verantwoordelijk voor het integer fiatteren van de opgegeven uren. En natuurlijk kunnen we het aantal uren van soortgelijke verenigingen onderling met elkaar vergelijken. 

Worden bepaalde verenigingen of stichtingen uitgesloten van deelname?
Aan deelname zijn een aantal voorwaarden verbonden. Meer informatie hierover kun je lezen in onze algemene voorwaarden. 

Bedrijven

Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt zich aanmelden door het contactformulier in te vullen. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak en bespreken samen wat uw wensen zijn.

De VOLO en het Volontario event 

Wanneer en waar wordt het event gehouden?
Indien jij je inschrijft voor onze nieuwsbrief, houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent dit event.
Voor dit jaar is de datum nog niet vastgesteld.

Tot wanneer kan ik uren schrijven?
Zodra de datum van het event bekend is, volgt hier meer info.

Wanneer weet ik wat een VOLO waard is?
Een maand voor het event zullen wij op basis van de ingezamelde maatschappelijke bijdrage en de geregistreerde uren de waarde bepalen. Door je te abonneren op onze nieuwsbrief houden wij je graag op de hoogte. Daarin komt informatie over hoeveel VOLO’s je nodig hebt voor een bepaald cadeau. Ook op facebook posten wij regelmatig nieuwtjes. https://www.facebook.com/stichtingvolontario

Hoe wordt bij het event omgegaan met resterende VOLO’s?
Na het event zijn alle VOLO’s, ook de resterende VOLO’s uitgegeven. De bedoeling van dit initiatief is dat we de leefbaarheid in de eigen gemeente vergroten. We schenken de VOLO’s die niet opgehaald zijn daarom aan een lokaal goed doel. In 2017 waren dit de ouderen in onze gemeente. Samen met Vivantes zullen wij een gezellig middag voor deze doelgroep organiseren in 2018.

Mag ik mijn VOLO’s ook aan iemand anders geven?
Ja, dat mag. Ons gaat het erom dat je vrijwilligerswerk voor de gemeenschap hebt verricht. Je zou ze aan een persoon kunnen geven, maar je vereniging of het lokaal goede doel is ook een optie. Vergeet wel niet om de machtigingskaart aan de achterzijde van je ontvangen VOLOcheque volledig in te vullen en deze mee te geven aan een bezoeker van ons event.

Ik kan de dag van het event niet komen.
De VOLO’s kunnen alleen op de dag van het event zelf ingeleverd worden. Aan de achterzijde van je ontvangen VOLOcheque vind je een machtigingskaart. Vul deze volledig in en geef je cheque aan iemand anders mee. Diegene kan dan de VOLO's besteden volgens jouw wens.

Kan ik ook een tombola prijs winnen als ik niet aanwezig ben?
Nee, je kunt alleen een prijs winnen als je zelf aanwezig bent. Alle niet afgehaalde prijzen schenken wij aan een lokaal goede doel.

Kan iedereen naar het event komen?
Jazeker! Iedereen is welkom op ons sfeervolle event. Onder het genot van een hapje en drankje kan iedereen genieten van een aantal muzikale optredens en eventueel een praatje maken met andere vrijwilligers, mantelzorgers, verenigingen, stichtingen of bedrijven. Ook zullen er diverse interessante maatschappelijke organisaties aanwezig zijn die alle vragen persoonlijk kunnen beantwoorden. 

Wij bedanken deze bedrijven voor hun maatschappelijke bijdrage in 2019

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct aanmelden

Openen in nieuw venster